Доступність посилання

ТОП новини

Мінінформ вимагає розслідувати випуск перепусток медуніверситету з картою України без Криму


Міністерство інформаційної політики вимагає розслідувати випуск перепусток Національного медичного університету імені Богомольця з картою України без Криму.

Як повідомила радник міністра інформаційної політики України з питань Криму Еміне Джеппар, листи про це відправлені в Міносвіти України, СБУ, Міністерство охорони здоров’я України та Генпрокуратуру України.

«Сьогодні відправили листи на МОН, МОЗ, СБУ і ГПУ в зв’язку з видачею студентам НМУ імені Богомольця нових перепусток, на яких герб університету зображений на тлі карти України без Криму», – написала Еміне Джеппар на своїй сторінці в Facebook.

«Розповсюдження офіційних пропускних документів із картою України без позначення АР Крим установою державної форми власності є неприпустимим, адже не лише суперечить Конституції України, а і створює підґрунтя для поширення недостовірної інформації щодо належності території Кримського півострова, формує негативний імідж Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, вводить в оману українське суспільство, суперечить інтересам національної безпеки та має характер підтримки уповноваженими особами ВНЗ збройної зовнішньої агресії Росії», – зауважили в українському Мінінформі.

Міністерство інформаційної політики України звернулося до українських відомств з проханням невідкладно з’ясувати обставини поширених у ЗМІ фактів, а також вжити відповідних заходів реагування, зазначила Еміне Джеппар.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG