Доступність посилання

ТОП новини

Шокуюче вбивство у Москві. Поліцейські злякалися?


У російській столиці няня обезголовила 4-річну дівчинку

У Москві в понеділок затримали жінку, підозрювану в причетності до жорстокого вбивства 4-річної дівчинки. За попередніми даними, злочин скоїла Ґюлчехра Бобокулова, яка приїхала з однієї з республік Середньої Азії і нелегально працювала в Москві нянею. Жорстоке вбивство шокувало навіть експертів-криміналістів.


Спочатку інформація про злочин з’явилася в мережі. Люди, які опинилися поблизу станції метро «Октябрьское поле», зняли відео, на якому жінка, одягнена в чорний колір, розмахувала чимось, що було у неї в руках. За свідченнями очевидців, вона загрожувала підірвати себе і кричала: «Аллах Акбар». Пізніше з'ясувалося, що в руках у неї була сумка. Але коли один із поліцейських спробував затримати уродженку Узбекистану, з сумки вона дістала відрізану голову дитини і погрожувала підірвати всіх, хто був поблизу.

У Москві затримали жінку з головою дитини в руках (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:31 0:00


Лише через годину жінку затримали. Через деякий час стали відомі шокуючі подробиці цієї трагедії. 38-річна громадянка Узбекистану Ґюлчехра Бобокулова працювала нянею у 4-річної дівчинки-інваліда. Коли батьки дитини пішли на роботу, вона обезголовила дитину і підпалила помешкання.

Московський психіатр-криміналіст Михайло Виноградов каже, що в його практиці таких історій ще не було. Що ж стосується дій поліцейських, то, на думку експерта, їхня реакція цілком зрозуміла.

«Чимало людей, які в стані збудження кричать «Господи!», «Аллах акбар!» – залежно від віросповідання. Ну, вигукувала вона. Чому на неї треба особливо звертати увагу? На неї звернули особливу увагу тоді, коли стало зрозуміло, що голова дитини при ній. Ось тоді її й затримали», – зазначив фахівець.

Поліцейські злякалися

В оцінці дій поліцейських думки експертів розійшлися. Дехто вважає, що правоохоронці заслуговують заохочення. Ветеран спецназу і президент асоціації групи «Альфа» Сергій Гончаров вважає, що при нинішніх зарплатах і умовах роботи співробітників поліції їхня поведінка не витримує жодної критики.

Один поліцейський взагалі нічого не зробив. Двоє поліцейських відвернулися і зробили вигляд, що нічого не помічають
Сергій Гончаров

«Назвати зараз їх поліцейськими, я, відверто кажучи, не можу. Якщо зараз такі поліцейські, то даремно ми проводили якусь реформу, дарма ми виділяємо гроші на таку правоохоронну систему. Один поліцейський взагалі нічого не зробив. Двоє поліцейських відвернулися і зробили вигляд, що нічого не помічають. І це все залишалося тривалий час. Тому в цій ситуації говорити про те, що поліцейські щось робили, я взагалі не можу», – зазначів Гончаров.

За свідченням співробітників правоохоронних органів, які все ж затримали жінку, вона була в неосудному стані.

Уповноважений при президентові Росії з прав дитини Павло Астахов у своєму акаунті в Твіттері порадив батькам вимагати довідку від психіатра при прийомі на роботу нянь. У Московській міській думі вважають, що однієї медичної довідки недостатньо.

У Слідчому комітеті Росії повідомили про порушення кримінальної справи за статтею вбивство малолітнього.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG