Доступність посилання

ТОП новини

Запуск Держслужби з питань Криму в 2015 році уряд профінансував на 7,6%


Бюджетні видатки на запуск Державної служби з питань Автономної Республіки Крим та міста Севастополя в 2015 році становлять 182,5 тисячі гривень при запланованих 2,38 мільйона гривень. Така інформація міститься на сайті Державного казначейства України в розділі «Виконання Державного бюджету», повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

За інформацією з Єдиного веб-порталу використання публічних коштів e-data, значна частина кошторису новоствореної служби була витрачена лише 28 грудня 2015 року на заробітну плату.

Зокрема, зі 182,5 тисячі гривень Державна служба з питань АРК та міста Севастополя в 2015 році сплатила майже 106,7 тисячі гривень зарплати. Понад 43 тисячі гривень було сплачено єдиним соціальним внеском до податкової. Ще 20 тисяч заплатили як податок із доходів фізичних осіб.

У 2016 році на роботу служби в бюджеті закладено понад три мільйонів гривень, з яких 2,2 мільйона виплатять заробітною платою.

Державна служба з питань Автономної Республіки Крим та міста Севастополя була створена у травні 2015 року як центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів України. Новий орган влади забезпечує формування і реалізацію державної політики з питань Криму, захист прав і свобод громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України, а також захист державних активів на території АРК.

За повідомленням проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії», у лютому цього року при Державній службі України з питань Автономної республіки Крим та міста Севастополя розпочала роботу експертна група з питань перетину адміністративного кордону з Кримом приватним вантажним транспортом.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG