Доступність посилання

ТОП новини

Нова коаліція врятує парламент до осені? (Огляд преси)


Восени може знову постати питання недовіри уряду

Між пленарними засіданнями Верховної Ради триває пауза. Але невидима оку пересічного виборця «робота» кипить – депутати працюють над створенням нової парламентської більшості. А її, як пише газета «Україна молода», можна створити, залучивши депутатів з Радикальної партії, «Блоку Петра Порошенка» та «Народного фронту». Принаймні це дасть змогу парламенту протриматися принаймні до осені, коли може знову постати питання недовіри уряду. Видання пише, що президент хоче зробити все від нього залежне, щоб відставка Яценюка відбулася без перевиборів у Верховну Раду. Тут можливі три сценарії. Про них, а також про те, на яких умовах може погодитись на участь в коаліції Олег Ляшко, розповідає газета «Україна молода».

Третього березня у Парижі відбудеться перша у цьому році зустріч міністрів закордонних справ у нормандському форматі. Чого очікувати? На який компроміс може піти Україна? Про це розпитувала експертів газета «Дня». Вони вважають, що не може бути жодних компромісів із приводу того, що ОБСЄ повинно отримати повний доступ до всієї окупованої території. І жодних виборів на окупованих територіях поки не будуть виведені з Донбасу збройні сили Росії, розформованi бандформування і не виконанi всі пункти, які передують проведенню цих виборів. Адже згідно з канонами будь-якої миротворчої стратегії, без припинення бойових дій ніякі вибори не проводяться. Наприклад, у Боснії відбулися дві миротворчі операції, демілітаризація, демобілізація і тільки після цього було проведенi вибори. На цьому газета наголошує в статті «Компроміс та національні інтереси».

Росія не виконала жодного пункту Мінських домовленостей і намагається нав’язати Україні «народну міліцію» з числа контрольованих бойовиків та окупантів. Про це стверджує газета «Україна молода». Видання наголошує, що замість того, щоб виводити з Донбасу російські окупаційні війська, Москва намагається нав’язати Україні зміну статусу своїх 1-го та 2-го армійських корпусів, сформованих на територіях сепаратистських угрупувань «ДНР» та «ЛНР», на так звану «народну міліцію», яка складатиметься з бойовиків і кадрових російських військових, яких контролює Генштаб ЗС Росії.

Мінімум 10 мільярдів гривень, що виділяються з держбюджету для підтримки вимушених переселенців, привласнюють собі шахраї з «ЛНР» і «ДНР». Як інформує газета «Факти», до злочинних схем причетні чиновники з управлінь соцзахисту, Пенсійного фонду та міграційної служби. За підрахунками правоохоронних органів, внаслідок шахрайських схем пенсії продовжують отримувати майже 60 тисяч... вже померлих людей.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG