Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську мітингували з вимогами зменшення комунальних тарифів і відставки Яценюка


У Дніпропетровську відбулась акція «проти жебрацтва в країні»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00

У Дніпропетровську відбулась акція «проти жебрацтва в країні»

У Дніпропетровську, біля будівлі обласної державної адміністрації, відбувся нечисленний пікет проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в Україні. Організатори назвали свою акцію «соціальним протестом проти жебрацтва в країні».

У заході взяло участь близько двох десятків людей, у руках вони тримали плакати з написами «Президенте, не дай нам здохнути! Народ» та «Кабміну – суд Лінча!».

Як розповів Радіо Свобода один із координаторів пікету, голова громадської організації «Євромайдан – Дніпро» Віктор Таратушка, серед 20 вимог, які викладені в петиції, головні – повернення комунальних тарифів до рівня 2013 року, відмова від «протягування у Верховній Раді» поправки щодо пені на сплату комунальних послуг, індексація пенсій, заробітних плат, соціальних виплат населенню тощо, а також відставка прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Свою петицію представники пікетувальників віднесли до будівлі ОДА з тим, щоб, як зазначали учасники, обласна влада передала їхні вимоги президентові.

Організатори назвали свою акцію «безстроковою»: за їхніми словами, щовечора вони збираються приходити до будівлі ОДА, допоки їхні вимоги не будуть виконані.

В Україні останнім часом підвищуються комунальні тарифи, донедавна значно дотовані з державного бюджету, з метою поступово наблизити їх до реального рівня. Цього, серед іншого, давно вимагають від України її міжнародні позикодавці.

XS
SM
MD
LG