Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: суд над російськими військовими перенесли через можливий напад на конвой


Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров
Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров

Засідання Голосіївського районного суду Києва у справі затриманих на Луганщині російських спецпризначенців Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова перенесли через інформацію про можливий напад на автомобіль конвою, яким підсудних доставляють зі слідчого ізолятора до зали суду. Про це повідомили прокурори.

Наступне засідання суду має відбутися 9 березня о 14:30. Прокурор Олександр Климович запропонував суду провести наступне судове засідання в режимі відеоконференції зі слідчим ізолятором. На це не погодилися адвокати Александрова і Єрофеєва. Вони заявили, що їхні клієнти хочуть особисто перебувати в залі суду під час судових слухань. Суд зазначив, що потрібно з’ясувати думку самих обвинувачуваних з цього приводу, й оголосив перерву до 9 березня.

Останнє засідання 25 лютого переносили з «технічних причин». Пізніше з’явилась інформація, що на засідання не змогли доставити обвинувачених.

На засіданні 10 лютого суд продовжив арешт Єрофеєва і Александрова до 9 квітня.

Російські спецпризначенці Александров і Єрофеєв були затримані 16 травня минулого року в зоні збройного конфлікту поблизу Щастя Луганської області.

Прокурори висунули обом однакові обвинувачення: у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві військового. Російським спецпризначенцям також інкримінують терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя.

Спочатку Єрофеєв і Александров назвались російськими військовими, але на суді відмовилися від свідчень.

XS
SM
MD
LG