Доступність посилання

ТОП новини

Дати зброю Україні у перші 100 днів пообіцяв один із кандидатів у президенти США


Президент Росії Володимир Путін (п) і кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп
Президент Росії Володимир Путін (п) і кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп

Претендент на номінацію від республіканців, губернатор штату Огайо Джон Кейсік не поділяє погляди однопартійця Дональда Трампа на міжнародну політику

Із заяв кандидата у президенти США від республіканців Дональда Трампа стає зрозуміло, що в разі його приходу до влади США стануть менш помітними на світовій сцені, пише видання The Washington Post. Відносини з Мексикою, які покращилися останнім часом, знову повернуться у практично заморожений стан, зіпсуються відносини з Південною Кореєю та Японією, які, на думку Трампа, недостатньо платять за перебування там американських військ. У той же час, Трамп покладатиметься на диктаторів, щоб підтримувати порядок у світі, пише The Washington Post. Отже Росія може стати однією з країн, відносини з якою активізуються – взаємна симпатія Трампа і Путіна добре відома. Наслідком приходу Дональда Трампа до влади, додає видання, стане більш нестабільний світ, який обійдеться США дорожче, ніж інституції, союзи чи договори, які висміює Трамп.

Інший претендент на номінацію від республіканців, губернатор штату Огайо Джон Кейсік, категорично не поділяє позицію Трампа. У відповідь на запитання «Голосу Америки» він чітко сказав, що буде робити, якщо стане президентом.

Ми не повинні знімати санкції з путінської Росії за те, що він зробив з Кримом і що він робить в Україні
Джон Кейсік

«У перші 100 днів ми надамо зброю українцям, щоб вони могли себе захистити, – заявив Джон Кейсік. – І, по-друге, не треба ходити і залякувати усіх навколо, нам треба бути зібраними, спокійними та впевненими у собі. Ми маємо сказати Путіну: «Ми не віримо у всі ці надумані виправдання для вторгнення в інші країни, що, мовляв, ви хочете захистити російськомовне населення». Якщо ви нападете на Фінляндію, Швецію, або на будь-кого з наших друзів у НАТО – вважайте це атакою на нас, і ми дамо гідну відповідь. І, до речі, ми не повинні знімати санкції з путінської Росії за те, що він зробив з Кримом і що він робить в Україні», – наголосив претендент на номінацію кандидата у президенти США від республіканців, губернатор штату Огайо Джон Кейсік.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG