Доступність посилання

ТОП новини

В уряді хочуть перевірити місце проживання переселенців, які отримують виплати


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Правоохоронні органи перевірять фактичне місце проживання переселенців, які отримують виплати, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Як йдеться в повідомленні від 3 березня, таке рішення пов’язане «з виявленням правоохоронними органами України непоодиноких фактів використання шахрайських схем і зловживань при оформленні соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам».

У першу чергу перевіряється інформація про проживання за однією адресою значної кількості внутрішньо переміщених осіб або їх реєстрація за адресами розміщення органів виконавчої влади, заявили у міністерстві.

У прес-службі додали, що результати проведених перевірок будуть враховані при здійсненні виплат внутрішньо переміщеним особам, починаючи з березня 2016 року.

У Мінсоцполітики раніше навели дані СБУ, за якими 30-40% переселенців одержують соціальні виплати незаконно, оскільки отримують гроші в Україні, а проживають на території, підконтрольній сепаратистським угрупованням «ЛНР» і «ДНР». За українським законодавством отримувати соціальну допомогу можуть лише ті, хто виїхав з окупованих територій чи зони проведення АТО і зареєструвався на підконтрольній Україні території.

Станом на 29 лютого на обліку Мінсоцполітики перебуває понад 1,7 мільйона внутрішніх переселенців з Донбасу й Криму.

XS
SM
MD
LG