Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: 81,7 % дітей отримали додаткову дозу вакцини проти поліомієліту в 3-му раунді


В Україні більше ніж три мільйони дітей (81,7 %) віком від 6 місяців до 10 років отримали додаткове щеплення проти поліомієліту протягом третього раунду додаткової вакцинації, повідомляє Міністерство з охорони здоров’я.

Для припинення циркуляції вірусу поліомієліту необхідних 95% ще не досягнуто, а тому всі діти, які не отримали додаткові дози вакцини, можуть це зробити до 17 квітня, заявив заступник голови МОЗ Ігор Перегінець.

«Закликаємо батьків, діти яких ще не отримали три дози ОПВ (оральна поліомієлітна вакцина – ред.), звертатися в поліклініки вже після турової імунізації, щоб отримати додаткове щеплення. Для дітей від 2 до 6 років – це мають бути три дози вакцини. Діти від 6 до 10 років мають отримати хоча б одну дозу вакцини. Діти, які не отримували жодної дози вакцини від поліомієліту, повинні починати вакцинацію з інактивованої поліомієлітної вакцини, яка також доступна», – сказав Ігор Перегінець.

У середині квітня в Україну прибуде міжнародна комісія, яка буде оцінювати, наскільки ефективно Україна зреагувала на спалах поліомієліту.

«До 17 квітня ми будемо мати повну картину провакцинованих дітей, яку оцінюватиме міжнародна моніторингова комісія. Два основні фактори, які вона враховуватиме, – це рівень охоплення трьома дозами вакцини дітей до 6 років, а також чутливість і нагляд, тобто можливість виявити випадки поліомієліту у країні», – сказав Денніс Кінг, координатор ВООЗ із реагування на спалах поліомієліту.

За даними МОЗ, у регіонах доступно 3 мільйони 200 тисяч доз вакцини від поліомієліту, чого вистачає для проведення додаткового щеплення.

Найбільше дітей отримали додаткове щеплення від поліомієліту у Миколаївській (95,5%), Харківській (96%), Хмельницькій (95,7%) областях. Найменший рівень вакцинації за результатами третього раунду у Львівській (67,6%), Одеській (67,9%), Волинській (67,3%) і Київській (62,3%) областях.

XS
SM
MD
LG