Доступність посилання

ТОП новини

Брати Клюєви вивозять активи через держбанк (огляд преси)


Державний «Укрексімбанк» допомагає братам-регіоналам врятувати їхні гроші – виданя

Поки правоохоронці шукають Андрія і Сергія Клюєвих, найближчих соратників Віктора Януковича, державний «Укрексімбанк» допомагає братам-регіоналам врятувати їхні гроші, переконує тижневик «Новое время». Видання нагадує, що найближчі партнери Януковича не тільки уникають покарання, вони вивезли свої активи через державні банки України. Докладніше зі схемами вивозу тижневик знайомить у статті «Невловимі небожителі».

У цьому ж числі «Новое время» констатує, що переглядати ставлення до деяких речей, наприклад до радянських свят, особливо важко. Однак найтривожніше те, що неготовність багатьох українців відмовитися від історичних святкових фантомів змушує відмовлятися і від своєї країни на користь ефемерної імперії. Одна справа квіти в целофані, і зовсім інше – готовність підтримати окупанта, наголошує дописувач тижневика.

А в публікації «100 найуспішнішіх жінок» «Новое время» розповідає про українок, які відбулися в бізнесі, політиці, суспільному житті та інших сферах життя країни.

Понад місяць тому подав у відставку міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, який звинуватив у корупції народного депутата Ігоря Кононенка, а також закликав сформувати новий уряд з реформаторів-технократів. Однак, як констатує тижневик «Фокус», все лишилося на місці. Система похитнулася, але вистояла і пішла в контратаку. Під критику потрапили ті деякі, хто встиг хоч якось проявити себе в ролі реформаторів: той же Абромавичус, Андрій Пивоварський, Давид Сакварелідзе. «Старовіри», не зумівши навернути новачків у свою релігію, методично виставляють їх невдахами і брехунами. Але лютнева відставка Абромавичуса стала тим самим «ефектом метелика», який, зовні надавши незначний вплив на систему, буде мати великі наслідки лише через деякий час, переконує тижневик «Фокус». Адже союз технократів-реформаторів і «старорежимників» дав тріщину.

Тема номера тижневика «Фокус» – реальні провали і не менш реальні досягнення поліцейських і майбутнє нової поліції. Серед плюсів видання наводить те, що нові поліцейські не беруть хабарів, не бояться притягувати до відповідальності VIP-порушників, швидко реагують на виклик. Серед мінусів – недостатня професійна підготовка патрульних, наявність колишніх міліціонерів із корупційним минулим.

Президентська фракція у Верховній Раді через недбалий підхід до формування партійних списків та підбору висуванців у мажоритарних округах, розділена на безліч груп і ще більше умовно вільних депутатів. Про те, хто з парламентаріїв до якої групи входить і кому вони підпорядковані, розповідає «Український тиждень» у статті «Блок Петра Порошенка: дефрагментація».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG