Доступність посилання

ТОП новини

«Вирок» Савченко стане початком «великої чистки»? (Інтернет-видання)


Перший симптом – інформація про можливий напад на двох полонених – «грушників» Єрофєєва і Александрова

Після виходу з колонії Юлія Тимошенко на якийсь час втратила політичну форму. Навіть у рідній стихії, на телешоу, вона виглядала блідо і непереконливо. Результатом стали мізерні рейтинги і скромні результати президентських і парламентських виборів. Однак, як переконує інтернет-сайт «Політолог», тема Надії Савченко, яка очолила передвиборчий список «Батьківщини», стала для Тимошенко щасливим квитком на повернення у велику політику. А ще продемонструвала її здатність грати в довгі ігри. Докладніше йдеться в статті «Газова принцеса знову в грі».

«Вирок» Надії Савченко стане початком «великої чистки» – у статті під таким заголовком інтернет-видання «Хвиля» попереджує, що за два роки агресії, яку Росія демонструє проти України, в українців «накипіло», подібно до того, як «накипіло» за чотири роки до режиму Януковича. «Накипіло» і може прорвати. Перший симптом – інформація про можливий напад на двох полонених – «грушників» Єрофєєва і Александрова. Боязнь Кремля цього сплеску пояснює зволікання з оголошенням свого рішення щодо Надії Савченко. Пропагандистська спецоперація Кремля пішла не за планом, і в Москві вже не знають, як її згорнути, переконує сайт «Хвиля».

Під приводом реформи корпоративного управління НАК «Нафтогаз України» президент і прем'єр затіяли перерозподіл контролю над «блакитними фішками» енергетичного сектору. Докладніше про це розповідає «Українська правда» у статі «Закони лісу. Як Порошенко і Яценюк ділять «Нафтогаз».

Чому в Україні не впроваджуються реформи, аналізує дописувач сайту Аntikor. Головна причина, на його думку, в тому, що ще не сформувалася критична маса людей, здатних нав'язати суспільству новий порядок відносин і забезпечити виконання цього порядку. Ці люди є, і їх багато, зазначає видання, але у них поки немає достатньої кількості ресурсів, кваліфікації, компетенції та організованості. Однак, війна і революція сприяють швидкому формуванню цієї критичної маси, яка зможе забрати керівництво з рук нинішньої влади і перезапустити країну на нових засадах. Про те, як цей процес пришвидшити, розповідає інтернет-видання Аntikor.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG