Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ підозрює екс-міністра оборони Єжеля у неналежному виконанні службових обов’язків


Михайло Єжель, архівне фото
Михайло Єжель, архівне фото

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру у вчиненні кримінального правопорушення колишньому міністру оборони України.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, повідомлення про підозру складене колишньому міністру оборони України через неналежне виконання службових обов’язків під час погодження у 2011 році переліку військового майна Збройних сил України, що підлягає відчуженню.

«У подальшому це рішення надало можливість міністерству оборони України здійснити неправомірне відчуження двох важких стратегічних бомбардувальників ТУ-95МС суб’єкту підприємництва, що спричинило матеріальні збитки державі в особливо великому розмірі на суму понад 24 мільйони гривень», – йдеться у повідомленні.

У ГПУ зазначають, що під час досудового розслідування встановлено місцеперебування повітряних суден та комплектуючих, на них накладений арешт, чим попереджено подальшу реалізацію до Російської Федерації.

У Генпрокуратурі не вказують прізвища міністра, однак відомо, що з березня 2010 до лютого 2012 року Міністерство оборони очолював Михайло Єжель.

Єжель наразі не коментував цих заяв.

Ще в 2013 році у ГПУ повідомляли, що можливий збиток від розпоряджень екс-міністра може становити 46,7 мільйона гривень.

Наприкінці квітня 2015-го Міністерство закордонних справ виступило із пропозицією відкликати посла України в Білорусі, екс-міністра оборони Михайла Єжеля із займаної посади.

У Генпрокуратурі повідомляли, що розшукують Єжеля як підозрюваного у справі про розтрату державних грошей, але він втік у Білорусь. У квітні 2015-го білоруська прокуратура відмовилась відповідати на запит ГПУ щодо того, чи справді екс-міністр оборони часів президентства Віктора Януковича Михайло Єжель лікується у Мінську.

У травні 2015 року президент України Петро Порошенко звільнив Єжеля з посади посла України в Білорусі.

XS
SM
MD
LG