Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі триває безстрокова акція на підтримку Надії Савченко (фотогалерея)

12 березня на майдані Героїв Революції у Запоріжжі відбувся мітинг на підтримку української громадянки Надії Савченко з вимогою до Москви щодо її звільнення.
Як передає кореспондент Радіо Свобода, учасники заходу принесли з собою плакати з написами «#FreeSavchenko», «Свободу Савченко!», «Путину гореть в аду!», «Надія Запоріжжя з тобою!» та «Надія, живи!». Акція має безстроковий характер: активісти планують збиратися на мітинги, поки Надію Савченко не звільнять.

Учасники заходу також ухвалили звернення до президента України вжити заходів щодо найшвидшого звільнення Надії Савченко та президента Росії з вимогою звільнити українських політв'язнів. Звернення планують надіслати адресатам телеграмою.

«Ми, учасники мітингу на підтримку Надії Савченко, вимагаємо від вищих органів влади Росії повернення у правове поле розслідувань щодо полонених громадян України Надії Савченко, Олега Сенцова, а також всіх інших українських військовослужбовців і волонтерів. Закликаємо вас дослухатися до думки ваших авторитетних співгромадян і світової спільноти, і звільнити утримуваних на території Росії українських громадян. Просимо вас замислитися над тим, що смерть кожного з них поза межами України може стати точкою неповернення у стосунках руського і українського народів», – йдеться у зверненні до президента Росії, ухваленому учасниками мітингу.

Зображення 16x9

Євгенія Назарова

Співпрацює з Радіо Свобода з 2015 року. Народилася в 1985 році у Запоріжжі. У 2007 році закінчила історичний факультет, а у 2011 році – аспірантуру Запорізького національного університету. Має ступень кандидата історичних наук. Із 2013 року працює у сфері журналістики.

XS
SM
MD
LG