Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон про подання посадовцями декларацій


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання посадовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру в 2016 році». Про це офіційний сайт президента.

«У 2016 році цей закон набирає чинності. Заповнювати чиновники будуть декларації в 2016 році, і відповідальність буде наставати в 2016 році», – заявив Порошенко.

Під час підписання закону був присутній голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, який привітав ухвалення цього закону, зазначивши, що до напрацювання цього документа були залучені експерти Європейської комісії.

16 лютого Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру у 2016 році». Втім, після публічної критики та переговорів із європейськими партнерами президент ветував документ і запропонував внести правки, як погодили з ЄС.

Запровадження електронного декларування чиновниками є однією з умов, яку Україна мала виконати для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

XS
SM
MD
LG