Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: ситуація на Донбасі не дає підстав сподіватися на мирний розвиток подій


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що нинішня ситуація в зоні бойових дій на Донбасі не дає підстав сподіватися на мирний розвиток подій.

«Ті бої, які зараз ведуться в районі промзони біля Авдіївки, і зосередження ворожих збройних формувань разом з танками і артилерією не дають нам підстав сподіватися на гарантований мирний розвиток подій», – заявив Порошенко під час урочистостей з нагоди річниці створення підрозділу Національної гвардії України.

Попри чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня, обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму припинення вогню.

Останнім часом і в штабі АТО, і в донецькій поліції все частіше повідомляють про обстріли з боку підтримуваних Росією сепаратистів території біля Авдіївки.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками. Від квітня 2014 року, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, близько 21 тисячі – поранені.

XS
SM
MD
LG