Доступність посилання

ТОП новини

17 найбільших держкомпаній покращили фінансові результати на 10 мільярдів гривень – прем’єр


17 найбільших державних компаній за минулий рік покращили фінансові результати загалом на 10 мільярдів гривень. Про це глава уряду Арсеній Яценюк повідомив сьогодні у передачі «10 хвилин з прем’єр-міністром України».

Яценюк нагадав, що цього тижня в прямому ефірі уряд заслухав інформацію про результати діяльності 17 найбільших державних компаній. Ці підприємства перераховують 10% всіх податків, які сплачуються суб`єктами підприємницької діяльності в Україні.

Глава уряду наголосив, що за минулий рік прибуток таких компаній зріс майже на 40%, а загалом прибутки становили 2,6 мільярда гривень. При цьому за минулі періоди їхні збитки становили 7,4 мільярда гривень.
«Тобто, ми покращили фінансовий результат на 10 мільярдів гривень», − пояснив Яценюк.

За його словами, компанія «Енергоринок» покращила свій фінансовий результат на 1,6 мільярда гривень, Адміністрація морських портів України − на 2,3. Одеський припортовий завод вперше за декілька років став прибутковим і покращив фінансовий результат майже на півмільярда гривень, додав прем’єр. НАК «Нафтогаз України», за його словами, продемонстрував покращення фінансового результату на 65 мільярдів.

«Ця компанія, яка була завжди збитковою і годувальницею для олігархів, які сиділи на темних газових схемах, нарешті виходить на прибутковість і прозорість», − підкреслив Яценюк.

Водночас він зазначив, що позитивних результатів не продемонстрували компанії «Центренерго», «Укрспирт» та «Укрнафта».

XS
SM
MD
LG