Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк не може залишатися прем’єром – Луценко


Голова парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко
Голова парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко

Чинний голова уряду Арсеній Яценюк не може залишатися прем’єр-міністром. Про це заявляє голова парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко.

«Мені здається, що і він сам, і фракція «Народного фронту» усвідомили, що уряд фактично недієздатний. І останні консультації відбуваються тільки про те, який формат наступного уряду буде прийнятий в парламенті», – написав Луценко на своїй сторінці у Facebook.

«Перший варіант, який підтримує наша фракція, яку підтримує суспільство і наші західні партнери, – це формат технократичного уряду на чолі з пані Наталею Яресько, яка може сформувати безпартійний уряд, котрий повинен зробити швидкий ривок в реформах, в першу чергу в усуненні олігархів, і партійних бізнесменів від державних монополій», – додав Луценко і відзначив, що цей варіант «не підтримується фракцією «Самопоміч», а «Народний фронт» теж проти технократичного уряду і пропонує сформувати новий партійний уряд з числа міністрів від фракцій Верховної Ради».

13 березня, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав політичну кризу в Україні штучною, вказавши два виходи з ситуації: або президент і його блок підтримують чинний уряд, або беруть всю відповідальність на себе і представляють новий Кабмін.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада України не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущено і є запит на повне перезавантаження. Але, відповідно до процедури, до вересня парламент не має права повторно голосувати за недовіру прем’єр-міністрові.

XS
SM
MD
LG