Доступність посилання

ТОП новини

Оголошення вироку Савченко продовжиться 22 березня


Надія Савченко в суді, Донецьк, Ростовська область, Росія, 21 березня 2016 року
Надія Савченко в суді, Донецьк, Ростовська область, Росія, 21 березня 2016 року

Суддя Донецького міського суду Ростовської області Росії Леонід Степаненко оголосив перерву в засіданні у справі громадянки України Надії Савченко. Оголошення вироку в цій справі продовжиться о 10:00 за московським часом 22 березня.

Суд таким чином припинив оголошення вироку, яке розпочалося о 10:00 21 березня.

Вранці 21 березня делегата України в ПАРЄ, уповноважену президента України з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірину Геращенко, яка разом з іншими депутатами прямувала до російського Донецька на оголошення вироку у справі громадянки України Надії Савченко, не пропустили до Росії.

Сама Геращенко повідомила, що російські правоохоронці мотивували заборону їй в’їжджати на територію Росії до 2021 року тим, що «вона становить загрозу територіальній цілісності, обороноздатності Росії і здоров’ю її громадян».

Після однієї з перерв до зали засідань також не допустили членів української делегації.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Надія Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування.

XS
SM
MD
LG