Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську пройшла хода проти абортів


Кілька сотень людей взяли участь у «Марші на захист життя і сім’ї», який сьогодні вперше відбувся в Івано-Франківську.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, ініціювала проведення акціїгромадська організація «Рух за життя» за підтримки християнських церков традиційних конфесій, релігійних громад, міської влади, «щоб привернути увагу громадськості до проблеми абортів та зміцнення родин».

«Держава, де узаконене дітовбивство, там страждає весь народ, держава, де заборонені аборти, там відповідає кожен індивідуально за цей гріх», – За словами заступника голови ГО «Рух за життя» Мирослава Возняка. Він навів приклад Польщі, де офіційно заборонили аборти, крім деяких випадків, і заявляє, що і Україні потрібно так зробити.

Після спільного благословення у храмі поряд з міським пологовим будинком учасники маршу пройшли пішою ходою центральними вулицями Чорновола-Сахарова-Мельника-Незалежності до Вічевого майдану.

В руках вони тримали плакати з написами: «Аборти – це не охорона здоров’я, а геноцид ненароджених дітей», «Право на аборт суперечить Божому праву», «Є Божа заповідь: «не вбивай». Що в ній незрозуміле?», «Ми за життя ненароджених дітей», а також окремі плакати з поясненнями, як плід розвивається по тижнях. Ходу супроводжували християнські пісні.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, в минулому народний депутат від ВО «Свобода», був одним з ініціаторів закону про заборону абортів, який парламент не підтримав. Він також прийшов на марш, заявивши, що «важливо йти в Європу, але зберігати свої сімейні цінності».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, не всі івано-франківці схвально сприйняли акцію. У соцмережах з’явилися дописи, в яких ставиться під сумнів ефективність і таких маршів, і заборони абортів.

У 2013 році Фонд народонаселення ООН повідомляв, що Україні за останні десятиріччя вдалося різко зменшити (на 80%) випадки абортів серед неповнолітніх завдяки кращому інформуванню і доступу до протизаплідних засобів.

XS
SM
MD
LG