Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу сепаратисти стріляли по позиціях ЗСУ 53 рази – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

Проросійські сепаратисти на Донбасі за минулу добу 53 рази обстріляли позиції українських військових. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці у Facebook.

«Мінометних обстрілів зазнали позиції наших військ в населених пунктах Яковлівка, Старомихайлівка, Лозове, а також в районі Донецького аеропорту. При чому вогонь вівся, як з мінометів 82-го, так і 120-го калібру. Загалом ворог випустив більше ста мін. Крім того, позиції поблизу Лозового російськими найманцями були обстріляні, як з мінометів та гранатометів, так і озброєння БМП-1. Найбільше обстрілів зазнали позиції наших військ в Авдіївці, Зайцевому, Майорську, Пісках та Опитному.
На маріупольському напрямку бойовики обстріляли українських захисників поблизу Широкина, Нововибоївки, Докучаєвська. Зокрема, тут ворог використав міномети 120-го калібру», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу українських військових, найбільше обстрілів було на донецькому напрямку – 48. Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військовослужбовців немає.

Повідомляється, що українська сторона напередодні зафіксувала безпілотник бойовиків поблизу Богданівки.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» напередодні заявили, що українська сторона обстріляла ділянку траси Донецьк-Горлівка поблизу Ясинуватої з мінометів калібру 120 міліметрів. Сайти луганських сепаратистів про обстріли на територіях, які вони контролюють, не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG