Доступність посилання

ТОП новини

Яресько-прем’єр – крок до дострокових виборів? (Огляд преси)


За урядування Яресько Україна продовжить позбуватися корупції

«Яресько може очолити уряд під тиском зарубіжних партнерів», – у публікації під таким заголовком «Газета по-українськи» пише, що Яресько-прем’єр – це крок до дострокових виборів. Питання – лише в термінах. Або це кілька місяців, або рік. Їй вставлятимуть палиці в колеса й не даватимуть працювати. Однак позитив у тому, що за урядування Яресько Україна продовжить позбуватися корупційного впливу на економіку, зазначає газета.

Уже в цьому році Кабмін має намір продовжити роботу над монетизацією пільг – це передбачено в планах уряду на 2016 рік. Газета «Сегодня» з'ясувала, які саме «бонуси», що є у населення, хочуть замінити готівкою, які плюси і мінуси ініціативи, а також – чи вистачить на це грошей в бюджеті. Видання, зокрема, пише, що люди отримують готівкові кошти, але втратять безлімітні пільги, а у держави зростуть видатки. Заголовок статті – «Пільги хочуть дати грошима».

Народні депутати хочуть створити комітети народного контролю, які зможуть перевіряти Верховну Раду, Кабмін, президента, Генпрокуратуру і навіть вимагати відставки чиновників. Такий законопроект був зареєстрований в Раді вже вдруге. Газета «Сегодня» розібралася, що він може дати і які небезпеки несе. Газетярі зауважують, що ідея цікава, але з самим законопроектом поки мало хто знайомий.

Про те, коли українці можуть побачити оновлений текст Конституції та яким він буде, пише газета «Україна молода». Видання зазначає, що ситуація з Конституцією України виглядає досить тривожно. Враховуючи бажання кожного наступного президента переписати Основний закон «під себе», приводу для оптимізму мало. Однак навіть попри більшу прогресивність редакції 2004 року порівняно з редакцією 1996-го зрозуміло, що нинішній формат Конституції не відповідає новим реаліям. Відтак Основний закон вкотре було відправлено на «перелицьовування». Та попри тривалий час, відведений на цю роботу, вона ще надто далека від завершення. Конкретніше йдеться в статті «Зміна змін».

Канікули скінчилися: попереду – пробне зовнішнє незалежне оцінювання та вступна кампанія. Про те, як мешканцям анексованого Криму та окупованого Донбасу здобути визнаний Україною диплом і вступити до вишу, розповідає газета «Голос України» у рубриці «Освіта».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG