Доступність посилання

ТОП новини

ГО «Центр протидії корупції» заявила про тиск через рішення суду про дозвіл на вилучення документів


Віталій Шабунін, архівне фото
Віталій Шабунін, архівне фото

Громадська організація «Центр протидії корупції» розцінила як тиск на неї судові ухвали Печерського районного суду Києва, що надали слідчим Генеральної прокуратури України доступ із правом вилучення речей і документів Центру, а також документів, які становлять банківську таємницю та перебувають у володінні банків, що обслуговують організацію.

Ці ухвали, оприлюднені в Єдиному реєстрі судових рішень, були видані 22 березня, мовиться в заяві організації.

Як стверджує голова правління Центру Віталій Шабунін, на місце генерального прокурора замість Віктора Шокіна, який подавав заяву про відставку, готують одного з його заступників, Юрія Столярчука чи Юрія Севрука, роботу яких ця організація різко критикує. Ця заява не має офіційних підтверджень.

«У рамках досудового розслідування слідчі ГПУ шукають гроші уряду США, які виділялися на реформу кримінальної юстиції і, на думку ГПУ, мали б надходити безпосередньо на рахунки правоохоронного органу. Оскільки таке трактування використання міжнародної технічної допомоги – абсурдне, в Центрі протидії корупції вважають це кримінальне провадження банальним приводом втрутитися та заблокувати роботу громадської організації, заарештувати її рахунки та почати кримінальне переслідування її співробітників, які публічно критикують роботу керівництва Генеральної прокуратури України», – стверджує Центр протидії корупції.

Ця заява з’явилася пізно ввечері у п’ятницю. Коментарів правоохоронних органів щодо неї наразі немає.

XS
SM
MD
LG