Доступність посилання

ТОП новини

У Ростові-на-Дону провели пікет на підтримку Надії Савченко


Пікет на підтримку Надії Савченко, Ростов-на-Дону, 26 березня 2016 року
Пікет на підтримку Надії Савченко, Ростов-на-Дону, 26 березня 2016 року

У російському Ростові-на-Дону 26 березня група громадських активістів провела пікет на підтримку української громадянки, народного депутата Надії Савченко, яку днями Донецький міський суд Ростовської області засудив до 22 років ув’язнення.

В руках пікетувальники тримали плакати з написами: «Свободу Надії Савченко», «Радієш вироку Савченко? Пам'ятай, наступним можеш бути ти», «Надії – жити», «Поверніть Надію».

Як заявили організатори акції, вони вважають вирок незаконним і вимагають від російської влади повернути громадянку України на батьківщину.

«Цілком можливо, що цей процес свідомо затягують на невизначений час. Тому ми вимагаємо передати Савченко Україні якомога швидше», – повідомила один з організаторів акції Валентина Толмачова.

Пікет був узгоджений з міською владою і його охороняли близько 10 поліцейських у формі і кілька – в цивільному.

«Я тут тому, що дуже переживаю за здоров'я Надії, і сподіваюся, що, незважаючи ні на що, її незабаром все ж обміняють, і вона повернеться на батьківщину», – сказала учасниця пікету Лідія Ольшанська.

Донецький міський суд Ростовської області Росії 22 березня засудив Надію Савченко до 22 років колонії загального режиму, визнавши її винною у вбивстві двох російських журналістів під Луганськом влітку 2014 року. Савченко вирок не визнає. Правозахисні організації вважають її політичним в’язнем.

XS
SM
MD
LG