Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі тривають позачергові вибори мера


У Кривому Розі Дніпропетровської області у неділю, 27 березня, тривають позачергові вибори міського голови. Голосування, як очікувалося, проводитиметься на 293 дільницях, загальна кількість виборців в місті – понад 500 тисяч осіб.

Всього на посаду міського голови у Кривому Розі претендують 15 кандидатів. Серед них, зокрема, самовисуванцем іде чинний мер міста Юрій Вілкул. Крім того, на посаду міського голови претендують кандидати від низки політичних партій: серед інших, депутат Верховної Ради Семен Семенченко (висувається від «Самопомочі»), Олег Бойченко (ВО «Свобода»), Микола Колесник («Укроп»), Світлана Сова («Сила людей»).

За перебігом подій у Кривому Розі стежить кореспондент Радіо Свобода. Станом на ранок неділі він зокрема повідомляє про наявність у місті у день голосування прихованої агітації.

У поліції раніше закликали учасників виборчого процесу дотримуватися норм закону, а в разі виявлення протиправних дій телефонувати правоохоронцям.

30 січня 2016 року президент України Петро Порошенко підписав закон про перевибори в Кривому Розі. 23 грудня 2015 року Верховна Рада проголосувала за законопроект, яким постановила провести повторні вибори на посаду мера Кривого Рогу 27 березня.

XS
SM
MD
LG