Доступність посилання

ТОП новини

Гоголь «поїхав» на арт-завод «Платформа» (фотогалерея)

У Києві відбулась мистецька акція «Гоголь їде на арт-завод «Платформа» з нагоди 207-ї річниці народження письменника Миколи Гоголя. Відома скульптура, що зображає голову Миколи Гоголя, вже багато років є символом фестивалю ГОГОЛЬFEST. Традиційно вона встановлюється у місці, де відбувається фестиваль. Переїзд «голови Гоголя» присвячено початкові дружби та співпраці між фестивалем ГОГОЛЬFEST та арт-заводом «Платформа». Також перфоманс відкриває низку мистецьких проектів, які ГОГОЛЬFEST та арт-завод «Платформа» спільно реалізують протягом 2016 року.

Скульптура «голова Гоголя», встановлена на спеціальному транспорті, вирушила на чолі автоколони з місця проведення останнього фестивалю – Національного комплексу «Експоцентр України». Колона автомобілів проїхала маршрутом, до якого входять усі місця, де відбувався ГОГОЛЬFEST: пам’ятники, площі, знакові культурні місця столиці.

Під час зупинок колони актори в костюмах Миколи Гоголя влаштовували міні-перфоманси для перехожих. (Фотографії Сергія Нужненка)

XS
SM
MD
LG