Доступність посилання

ТОП новини

В Азербайджані відомому правозахисникові змінили вирок на умовний


Інтіґам Алієв у залі суду в Баку після винесення рішення, 28 березня 2016 року
Інтіґам Алієв у залі суду в Баку після винесення рішення, 28 березня 2016 року

Верховний суд Азербайджану змінив на умовний вирок у 7,5 років позбавлення волі, який відбував відомий юрист-правозахисник Інтіґам Алієв. Таким чином, він вийшов на волю.

Із проханням про зміну вироку звертався захист нині 53-річного юриста, посилаючись на його проблеми зі здоров’ям, зокрема, з хребтом.

Інтіґама Алієва затримали в серпні 2014 року, а у квітні 2015-го засудили до семи з половиною років позбавлення волі за звинуваченнями в незаконному підприємництві, уникненні податків, зловживанні повноваженнями і в інших правопорушеннях.

Алієв відкидає всі звинувачення як політично мотивовані, його захист вимагав закрити справу як необґрунтовану. В заключному слові на суді Інтіґам Алієв заявив, що його карають за те, що він довів понад 200 справ проти Азербайджану до Європейського суду з прав людини.

У жовтні 2015 року Міжнародна асоціація правників, що базується у Відні, нагородила Алієва своєю щорічною нагородою за захист прав людини.

Інтіґам Алієв 1998 року заснував Товариство юридичної просвіти, щоб надавати юридичну допомогу переслідуваним, і захищав у судах багатьох азербайджанських активістів і правозахисників.

Владу Азербайджану на чолі з президентом Ільгамом Алієвим (не родичем правозахисника) різко критикують правозахисні організації й уряди західних країн через придушення нею інакодумства у країні і арешти активістів та її опонентів.

XS
SM
MD
LG