Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відкрили меморіальну дошку загиблим у боротьбі за Україну громадянам Білорусі (фотогалерея)

У Києві встановили меморіальну дошку, яка присвячена трьом загиблим в Україні громадянам Білорусі: Михайлу Жизнєвському, Олесю Черкашину і Віталію Тіліженку. Меморіальну дошку відкрили на стіні коледжу Київського університету технологій і дизайну, що розташований на вулиці Білоруська, 22.

Гроші на пам'ятник збирали друзі і близькі загиблих, а Київський союз ветеранів АТО допоміг пройти всі інстанції, від КМДА до районної ради та власників будівлі, щоби отримати необхідні дозволи на установку. Скульптура виконана в біло-червоно-білому кольорах національного прапора Білорусі, а щит прикрашає «Пагоня» – історичний герб білоруських земель. Автор пам'ятника Гліб Гржабовський сам втратив сина у Донецькому аеропорту і погодився брати участь у проекті на волонтерських засадах.

Жизнєвський загинув у столиці України на вулиці Грушевського 22 січня 2014 року від вогнепального поранення. Олесь Черкашин та Віталій Тіліженко були добровольцями групи «Білорусь», яка воювала у складі сил АТО з початку бойових дій. Вони загинули під час бою в селищі Старогнатівка, що на Донеччині, у серпні 2015 року. (Фотографії Сергія Нужненка)

XS
SM
MD
LG