Доступність посилання

ТОП новини

В ГПУ продемонстрували відео, на якому Грабовський заявляє, що не захищатиме російського спецназівця


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Генеральній прокуратурі продемонстрували відео, на якому адвокат Юрій Грабовський заявляє людині за кадром про те, що не буде захищати російського спецпризначенця Олександра Александрова. Це відео оприлюднив заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Прокурор заявив, що слідчі отримали відео в результаті «доступу до хмарної технології, зареєстрованої одним із вбивць на IT-сервісі».

На відео невідомий поза кадром запитує Грабовського, чи буде він надалі здійснювати захист Александрова, у відповідь Грабовський відмовляється від подальшого захисту Александрова.

«Я – адвокат, Грабовський Юрій Леонідович, обіцяю і зобов’язуюсь припинити надання правової допомоги обвинувачуваному Александрову в рамках кримінального провадження, яке проходить у Голосіївському районному суді Києва», – йдеться у відео.

Відповідаючи на запитання людини на за кадром, чому він ухвалив таке рішення, адвокат каже, що «вважає за неможливе далі захищати його у цій справі», далі звучить запитання: «Ви зрозуміли свою помилку?», на що Грабовський відповідає: «Так, я зрозумів свою помилку».

Юрій Грабовський був адвокатом одного з двох російських спецпризначенців, затриманих на Донбасі навесні 2015 року під час бою проти українських військових, суд над якими триває у Києві.

Про зникнення Грабовського стало відомо 10 березня. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

На сторінці Грабовського у фейсбуці 9 березня з’явився запис, в якому від його імені було заявлено, що він не зі власної волі виїхав з України. Колеги і знайомі адвоката заявили, що сумніваються, чи той запис справді зробив Грабовський.

25 березня головний військовий прокурор Матіос повідомив, що тіло адвоката було знайдено в Черкаській області. Також Матіос заявив, що правоохоронці затримали одного з підозрюваних у вбивстві адвоката Грабовського, який і вказав на місце та обставини злочину.

XS
SM
MD
LG