Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі триває безстрокова акція з вимогою відставки новопризначеного обласного прокурора


Активісти заблокували будівлю Одеської обласної прокуратури (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:56 0:00

Кілька десятків активістів під будівлею обласної прокуратури в Одесі проводять акцію з вимогою відставки новопризначеного прокурора Одеської області Миколи Стоянова.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, учасники акції протесту чекають на приїзд Стоянова, щоб вручити йому свої вимоги. Активісти вважають, що цей чиновник має бути люстрований на виконання відповідного закону.

Під будівлею прокуратури розміщено два намети. Учасники акції чекають на голову Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі, але час його приїзду на цей момент невідомий. Також демонстранти заявляють про підтримку екс-прокурора Одещини Давіда Сакварелідзе, якого Саакашвілі раніше цього тижня назвав членом своєї команди.

Акція протесту розпочалася 30 березня, учасники проголосили її безстроковою.

Колишній заступник генерального прокурора України та екс-прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе заявив 30 березня, що президент України Петро Порошенко повідомив йому про намір говорити з наступним генеральним прокурором про його повернення на посаду заступника генпрокурора.

29 березня генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав наказ про звільнення заступника генпрокурора, прокурора Одеської області Давіда Сакварелідзе з органів прокуратури. Сакварелідзе вважає своє звільнення зачисткою від тих, хто готовий боротися з корупцією.

Того ж дня Верховна Рада надала згоду на звільнення президентом Віктора Шокіна з посади генерального прокурора. Але рішення про це Петро Порошенко ще не ухвалив, хоча сам просив генпрокурора подати заяву про звільнення.

XS
SM
MD
LG