Доступність посилання

ТОП новини

США збільшать військову допомогу Україні на 335 мільйонів доларів


Президент України Петро Порошенко (праворуч) і віце-президент США Джо Байден під час зустрічі в рамках саміту з ядерної безпеки у Вашингтоні, 31 березня 2016 року
Президент України Петро Порошенко (праворуч) і віце-президент США Джо Байден під час зустрічі в рамках саміту з ядерної безпеки у Вашингтоні, 31 березня 2016 року

Віце-президент Джозеф Байден також повідомив про готовність США надати Україні кредитні гарантії на суму в 1 мільярд доларів

Сполучені Штати вирішили збільшити військову та економічну допомогу Україні, виділивши додаткові 335 мільйонів доларів на підготовку українських військовослужбовців і нелетальні оборонні поставки, а також 1 мільярд доларів на економічну допомогу. Про це оголосив віце-президент США Джозеф Байден.

Про збільшення допомоги було оголошено після зустрічі віце-президента Байдена і президента України Петра Порошенка, яка відбулася в четвер у Білому домі. Порошенко приїхав до Вашингтона на саміт з ядерної безпеки.

Заява Байдена свідчить про істотне збільшення військової допомоги Україні, яка продовжує боротися з проросійськими сепаратистами на сході. В кінці минулого року Конгрес уже схвалив виділення Україні оборонної допомоги на 300 мільйонів доларів, щоб допомогти їй у боротьбі з сепаратистами, яких підтримує Росія. У пакет входило 50 мільйонів доларів на летальні озброєння.

Байден поінформував Порошенка, що Сполучені Штати ухвалили рішення виділити «додаткові 335 мільйонів доларів як військову допомогу, яка покриє витрати на додаткових військових радників, підготовку військ і нелетальну допомогу», – йдеться в заяві офісу віце-президента при Білому домі.

«Віце-президент знову запевнив у відданості США суверенітету і територіальної цілісності України, підкресливши, що США, як і раніше, засуджують окупацію і спробу анексії Криму, особливо наголосивши на важливості збереження санкцій проти Росії аж до повної імплементації Мінських угод», – йдеться в заяві.

Двоє лідерів також засудили «незаконне утримання під вартою» української льотчиці Надії Савченко, закликавши звільнити її і надати їй негайний доступ до медичної допомоги.

Віце-президент Байден привітав зусилля Порошенка зі створення стабільного уряду, орієнтованого на проведення реформ, «і підкреслив, що цей крок, так само як і проведення необхідних реформ, є ключовим для отримання міжнародної економічної допомоги, в тому числі кредитних гарантій США на суму 1 мільярд доларів».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG