Доступність посилання

ТОП новини

Британська акторка Елізабет Гарлі одягла сукню від дружини Кадирова


Що спільного в англійської королеви із традиційним чеченським вбранням

Британська акторка Елізабет Гарлі опублікувала свою фотографію у ролі англійської королеви тюдорівської доби Катерини Арагонської. Але її зелена сукня виглядає як традиційне вбрання Північного Кавказу, дизайнером якого є дружина лідера Чечні Рамзана Кадирова. Під час візиту Гарлі до Чечні у 2013 році, Кадиров опублікував фото з нею, де вона була вбрана у цій же сукні.

Що може бути в Елізабет Гарлі та Катерини Арагонської спільного з чеченським вбранням? На фотографії британської акторки у ролі королеви тюдорівської доби, яку Ліз Гарлі грала для шкільного проекту свого сина, вона вбрана у зелену сукню, що виглядає як та, дизайнером якої була дружина Рамзана Кадирова і у якій вона була вдягнута у 2013 році.

На світлині, яку британська акторка виклала у соціальних мережах 29 березня, вона тримає у руці хрест і одягнута у тіару на додачу до закритої зеленої сукні.

Гарлі опублікувала фото з хештегом #loyal mama.


Елізабет Гарлі не уточнила походження своєї сукні попри те, що її фотографія у цьому ж вбранні була опублікована в Instagram Рамзана Кадирова у травні 2013 року під час її візиту до Чечні. На фото Гарлі, яке Кадиров тоді запостив, у неї в руці не було хреста, а замість тіари вона була вбрана у хіджаб – мусульманську хустку.


Кадиров: Гарлі у захваті від одягу Firdaws

У заголовку до фотографії Кадиров написав, що дизайнером цієї сукні є його дружина Медні і її дім моди Firdaws, який виготовляє традиційне мусульманське вбрання.

«Чеченська мода і торгова марка Firdaws не потребують реклами, за кілька років це буде світовим брендом, визнаним найкращими моделями у світі. Але тим не менше, гарно, що відома акторка і супермодель Елізабет Гарлі, обличчя компанії Estee Lauder, залишилася не просто задоволена, а була у захваті від одягу Firdaws», – написав Кадиров.

Наприкінці повідомлення він додав: «У майбутньому вона планує не лише бути постійною зірковою клієнткою))), але і замовила чеченське вбрання для свого сина».

Під час приїзду Гарлі Кадиров опублікував ще одне фото з нею, де вони граються з кошеням, але це фото може бути колажем.


Журналісти Радіо Свобода намагалися зв’язатися із Елізабет Гарлі чи її представниками, щоб отримати коментар, але безуспішно.

Гарлі, Кадиров і Депардьє

Елізабет Гарлі потрапила під шквал критики під час своєї поїздки до Чечні, де вона фотографувалася з главою республіки Рамзаном Кадировим та французьким актором Жераром Депардьє, очевидно, готуючись знімати фільм. Деякі оглядачі звинуватили Гарлі в опосередкованій підтримці Кадирова, якого правозахисники критикують за порушення прав людини і створення атмосфери страху

Упродовж останніх місяців Рамзана Кадирова критикують за залякування опозиції у Росії, що оглядачі розцінюють як бажання Кадирова показати свою лояльність президенту Росії Володимиру Путіну.

Головування Рамзана Кадирова у Чечні завершується наступного тижня, але Володимир Путін призначив його виконувачем обов’язків голови республіки до виборів, які мають відбутися у вересні 2016 року.

(Над матеріалом працювали Tom Balmforth і Тетяна Ярмощук)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG