Доступність посилання

ТОП новини

Азербайджан заявив про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі


Пошкоджений внаслідок ескалації конфлікту в Нагірному Карабасі будинок
Пошкоджений внаслідок ескалації конфлікту в Нагірному Карабасі будинок

Азербайджан призупиняє в односторонньому порядку військові дії в зоні карабаського конфлікту. Про це 3 квітня заявило міністерство оборони Азербайджану. У повідомленні прес-служби відомства наголошується, що в разі обстрілу населених пунктів і позицій азербайджанської армії з вірменської сторони збройні сили Азербайджану продовжать наступальні операції для звільнення територій і забезпечення територіальної цілісності країни.

Раніше сторони конфлікту звинуватили одна одну в продовженні бойовиз дій у ранкові години 3 квітня.

Ситуація у Нагірному Карабасі різко загострилася у ніч на суботу, 2 квітня. І вірменська, і азербайджанська сторона звинуватили одна одну у наступі з застосуванням важкого озброєння. Президент Вірменії Серж Сарґсян повідомив про загибель 18 етнічних вірменських солдатів у перебігу обстрілів. Влада Азербайджану заявила про 12 загиблих солдатів і одного цивільного. В самому Нагірному Карабасі, сепаратистському регіоні Азербайджану, повідомили про загибель двох цивільних, серед яких і 12-річний хлопчик.

Нагірний Карабах, населений переважно вірменами, оголосив про вихід зі складу Азербайджану у 1991 році. Це призвело до збройного конфлікту, під час якого Азербайджан втратив контроль над територією, загинуло близько 30 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG