Доступність посилання

ТОП новини

ЮНІСЕФ: 19% дорослих і дітей зі сходу України бували або жили на території, де могли бути міни


Понад 19% дорослих і дітей зі сходу України бували або жили на території, де могли бути міни, йдеться у дослідженні ЮНІСЕФ у сфері знань і практик щодо мін на сході України.

Як заявляють експерти дитячого фонду ООН, які оприлюднили результати дослідження, на Донбасі 13% дітей бачили міну або вибухонебезпечний предмет, при цьому кожна шоста дівчинка і кожен десятий хлопчик віком 6-11 років не знають, як себе поводити, побачивши такі предмети.

Як повідомила голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс, щоб надати дітям необхідну для їхньої безпеки інформацію і навчити правилам поводження, дитячий фонд ООН за підтримки уряду України підготувало понад півтисячі вчителів і громадських активістів, які стали тренерами. За словами Барберіс, понад 500 тисяч дітей і дорослих, які мешкають на сході країни, отримали інформаційні матеріали про безпечну поведінку з мінами.

«Більш як півмільйона постраждалих унаслідок збройного конфлікту на сході України – це діти; вони ж є найбільш вразливою групою через незнання, як виглядають вибухонебезпечні предмети. Понад 19 відсотків дорослих і дітей зі сходу бували на території, де могли бути ці предмети. Ми підготували спеціальні навчальні матеріали– комікси, плакати, посібники, відео-стрічки для поширення на сході України», – повідомила Барберіс у Києві.

Інформаційна і навчальна література розрахована і на дитячу, і на дорослу аудиторію, повідомила представниця ЮНІСЕФ.

4 квітня у світі відзначають Міжнародний день з мінної безпеки. Мінування територій на Донбасі залишається гострою проблемою для України. 2 березня цього року представники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі підписали угоду щодо завершення розмінування на 12 узгоджених ділянках уздовж лінії зіткнення.

Тим часом, Міністерство оборони України визнало, що на повне розмінування Донбасу потрібно не менше десяти років.

XS
SM
MD
LG