Доступність посилання

ТОП новини

Стан Надії Савченко лякає – сестра Віра


Надія Савченко
Надія Савченко

На тлі серії голодувань у громадянки України Надії Савченко могли розвинутися хронічні хвороби. Про це повідомила Радіо Свобода сестра ув’язненої в Росії українки Віра Савченко.

«У неї щовечора піднімається температура, українські лікарі, які їздили до Наді, попереджали: якщо ввечері підіймається температура– це щось хронічне, перше, що починає ламатися в організмі. Коли Надія в Москві тримала довгий голодний страйк, це було серце. Зараз це може бути пов’язано. Це лякає мене найбільше», – наголосила Віра Савченко.

За її словами, Надія погодилася здати 6 квітня аналізи російським лікарям, оскільки «хоче знати, до чого їй готуватися, якщо вона все-таки вступить у сухий страйк».

Станом на вечір 5 квітня Надія Савченко «бадьора, не падає духом». «Вона пила по два літри на день і почала швидко втрачати вагу, перейшла на чотири літри – повільніше», – додала Віра Савченко.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років ув’язнення 22 березня, звинувативши, зокрема, у вбивстві російських журналістів на Донбасі. Надія Савченко звинувачення відкидає і обіцяла з 6 квітня розпочати нове сухе голодування з вимогою повернути її до України.

Російська влада раніше заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалене лише після набрання чинності вироком у її справі.

XS
SM
MD
LG