Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст наразі не бере участі в переговорах про звільнення Савченко – Петренко


Надія Савченко
Надія Савченко

Міністр юстиції Павло Петренко заявляє, що Міністерство юстиції України поки що не бере участі в переговорах з Росією про звільнення громадянки України Надії Савченко.

«Триває процес політичних переговорів. Мін’юст зараз у процесі переговорів з російською стороною не бере участь, переговори проходять на політичному і дипломатичному рівнях», – сказав міністр.

Петренко уточнив, що українська сторона не подавала запит Росії про екстрадицію Савченко.

Напередодні адвокат Надії Савченко Ілля Новиков повідомив Радіо Свобода, що вона може повернутися в Україну за кілька тижнів. Він зазначив, що переговори щодо її повернення до України ведуться, але існує юридична можливість етапування Савченко до місця позбавлення волі

Надія Савченко від 6 квітня оголосила сухе голодування з вимогою звільнення.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років ув’язнення 22 березня, звинувативши, зокрема, у вбивстві російських журналістів на Донбасі. Надія Савченко звинувачення відкидає і обіцяла від 6 квітня розпочати нове сухе голодування з вимогою повернути її до України.

Російська влада раніше заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалене лише після набрання чинності вироком у її справі.

XS
SM
MD
LG