Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман і Порошенко не до кінця погодили склад уряду – депутат БПП


Сергій Лещенко
Сергій Лещенко

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко заявляє, що український парламент досі не розглянув відставки прем’єра Арсенія Яценюка і призначення нового складу Кабміну, оскільки президент України Порошенко та кандидат на посаду прем’єра Володимир Гройсман наразі продовжують погоджувати окремі посади в майбутньому уряді.

«Починаючи з 13:30 триває узгодження деяких посад в уряді. Оскільки зранку на засіданні фракції був присутній Петро Порошенко, а Гройсман зачитав склад майбутнього уряду, в якому дві посади лишалися вакантними: міністр енергетики та міністр економіки. Як я зрозумів, Гройсман хоче більшої самостійності уряду, хай і з урахуванням інтересів Банкової. І тому він був категорично проти того, щоб у його складі уряду був Віталій Ковальчук.Він таки буде. Але його позбавили портфелю міністра економіки, впливової посади, і дали менш впливову – міністра регіонального розвитку», – сказав депутат.

Нині торг триває довкола вакантних посад, стверджує Лещенко.

«Гройсман не хоче Демчишина на посаді міністра енергетики, Порошенко – хоче. Гройсман хоче, щоб міністерство економіки очолювала Ковалів, а Порошенко – проти. Позицію щодо Мінфіну теж змінюють, можуть зняти кардидатуру Данилюка і поставити Шлапака, оскільки в БПП хотіли би бачити висуванця своєї фракції», – повідомляє депутат.

За словами Лещенка, рішення щодо нового уряду сьогодні чекати не варто.

Порошенко хоче, щоб всі питання щодо нового уряду та коаліції були вирішені сьогодні, «стискаючи процес у часі та реалізуючи свої інтереси», Гройсман – навпаки, зацікавлений затягнути процес на тиждень, щоб захистити свої вимоги, каже Лещенко.

Депутат підтверджує, що питання призначення прем’єром Наталії Яресько в порядок денний не повернеться, хоча в коаліції й залишаються дві фракції, які підтримували цю ідею.

«Прикро це визнавати. Але Яресько була лише ширмою для реальних кулуарних переговорів про новий склад уряду. Мовляв, ми запропонували прозахідного прем’єра. Але пропозиція не знайшла відгуку, тому буде Гройсман», – заявляє депутат.

Наразі у засіданні Верховної Ради оголосили перерву до 16:00.

Раніше сьогодні народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Міщенко заявив Радіо Свобода, що фракції коаліції на посаду віце-прем’єра з гуманітарних питань погодили кандидатуру нинішнього міністра соціальної політики Павла Розенка, натомість на посаду керівника Мінсоцполітики погодили кандидатуру Андрія Рева. За його словами, міністром освіти має стати Лілія Гриневич, міністром екології – Остап Семерак, міністром охорони здоров’я – Максим Нефьодов, залишаються на посадах – керівник Міноборони Степан Полторак, очільник МЗС Павло Клімкін та МВС – Арсен Аваков.

Парламент досі не розглянув відставки прем’єра – Лещенко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

XS
SM
MD
LG