Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: кандидатури на посади глав МОЗ і Міненерговугілля в новому уряді наразі не визначені


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявляє, що кандидатури на посади глав Міністерства охорони здоров’я та Міністерства енергетики і вугільної промисловості України наразі не визначені.

Депутат зазначив, що усіма сторонами було погоджено «конструкцію нового уряду: і посади, і прізвища».

«Єдиною вакансією і вчора, і сьогодні, зауважив він, залишається питання міністра паливно-енергетичного комплексу», – сказав він.

Такожє, за словами Луценка, щодо кандидатури МОЗ «за ніч сталася проблема».

«Кандидат у міністри, який вчора був затверджений, зранку заявив про те, що він передумав. У нас дійсно тепер уже дві вакансії», – сказав депутат.

Він також підтвердив, що на посаду міністра фінансів погоджено кандидатуру заступника голови Адміністрації президента Олександра Данилюка.

Сьогодні, відкриваючи засідання Верховної Ради, спікер та кандидат на посаду прем’єра Володимир Гройсман заявив, що переговори щодо нового складу уряду 13 квітня триватимуть, а 14 квітня парламент має ухвалити рішення щодо відставки прем’єра Арсенія Яценюка та формування нового складу уряду.

Згодом перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій достроково закрив ранкове засідання парламенту. Він заявив, що дві фракції «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка» попросили оголосити перерву, а також повідомив, що відбувається засідання цих фракцій.

XS
SM
MD
LG