Доступність посилання

ТОП новини

Бійці «Карпатської Січі» можуть продовжити службу у 93-й бригаді – комбриг


Зустріч демобілізованих 93-ї бригади у Дніпропетровську, квітень 2015 року
Зустріч демобілізованих 93-ї бригади у Дніпропетровську, квітень 2015 року

Бійці розпущеної штурмової чоти «Карпатська Січ», яка діяла у складі 93-ї механізованої бригади, можуть продовжити службу у цій бригаді, заявляє командир 93-ї ОМБр Владислав Клочков.

«Після виходу 93-ї ОМБр з зони проведення АТО до пункту постійної дислокації, військовослужбовцям «Карпатської Січі» довелось повертатись до тих підрозділів, у яких вони займають посади згідно штатного розкладу. Який вихід з ситуації? Зараз триває демобілізація 4-ї хвилі. У бригаді звільнилась велика кількість посад, у тому числі й командирських. І ті бійці «Карпатської Січі», що прагнуть і далі служити українському народу у складі нашої бригади, мають можливість перевестись на посади, що їх влаштують. Бойові заслуги «Карпатської Січі» беззаперечні. Особисто я вдячний воїнам за гідну службу й вважаю за честь бути з ними в одному строю»,– заявив Владислав Клочков 13 квітня.

12 квітня команди «Карпатської Січі» Олег Куцин заявив, що ця чота, яка з літа минулого року діяла у складі 93-ї механізованої бригади на Дніпропетровщині, розпущена. За словами Куцина, до військових доведено розпорядження про розформування підрозділу «з незрозумілих для них причин», хоча частина бійців роти легалізувалась у складі української армії, підписавши контракти зі Збройними силами України, частина – мали намір це зробити.

Чота «Карпатська Січ» була створена 2014 року з добровольців. 2015 підрозділ вступив до складу 93-ї бригади Збройних Сил України, частина бійців склала військову присягу на вірність українському народу.

XS
SM
MD
LG