Доступність посилання

ТОП новини

Свідки захисту з Росії не з’явилися в суді у справі ГРУшників


Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров
Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров

Свідки захисту в справі російських військових Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва, затриманих на Донбасі минулого року, не з’явилися на засідання Голосіївського районного суду в Києві. Про це з зали суду передає кореспондент Радіо Свобода.

За словами адвоката, двоє російських військових, які мали свідчити, не отримали в Росії дозволу на виїзд.

«Свідчення військового Російської Федерації Чепрасова прослуховують у суді в запису», – інформує кореспондент Радіо Свобода.

У судовому засіданні 14 квітня на запитання обвинувачення відповідає Євген Єрофеєв. Мотивацією своєї участі в збройному конфлікті на сході України на боці проросійських сепаратистів він назвав те, що «на Майдані загинули десятки міліціонерів», а їхнім родинам після цього «не заплатили компенсації та пенсії».

На попередньому засіданні, що відбулося 11 квітня, суд відмовився допитувати свідків – представників сепаратистського угруповання «ЛНР» у Skype-режимі. Про це просив захист підсудних, заявляючи, що представники підтримуваних Росією бойовиків не можуть прибути до Києва з міркувань безпеки. Суд вирішив, що доказів небезпеки для сепаратистів наведено недостатньо, а допит у режимі Skype не передбачений законом.

16 травня минулого року російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані в зоні проведення бойових дій на Донбасі поблизу Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення: у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві військового.

Російським спецпризначенцям, яких також називають співробітниками Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії, інкримінують ще й терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя. Спочатку Єрофеєв і Александров назвались російськими військовими, але на суді відмовилися від свідчень.

XS
SM
MD
LG