Доступність посилання

ТОП новини

У мера Одеси Труханова є два російські паспорти – Фірсов


Єгор Фірсов
Єгор Фірсов

Депутат Верховної Ради України сьомого та восьмого скликань Єгор Фірсов наполягає, що міський голова Одеси Геннадій Труханов має два російські паспорти. За словами Фірсова, один із них виданий у Московській області, інший – у Дагестані.

«Управління Служби безпеки України в Одеській області, заявило що у мера Одеси Труханова немає російського паспорта. Нібито він був допитаний з цього приводу, все заперечував, і це послужило підставою для гучної заяви СБУ. Я «захоплююся» такою роботою служби», – іронізує політик у своєму блозі на сайті видання «Українська правда».

«Якщо СБУ не вміє працювати, я їм допоможу. Нижче наведені документи, які неспростовно доводять факт російського громадянства Геннадія Труханова», – додає Фірсов і публікує кілька відсканованих копій, які, на його думку, свідчать про те, що мер Одеси є громадянином Росії.

В СБУ раніше не змогли з’ясувати, чи має мер Одеси Геннадій Труханов подвійне громадянство, і 7 квітня порадили виконувачу обов’язків заступника голови Одеської ОДА Олександрові Боровику звертатися щодо цього до структур, які займаються цими питаннями.

4 квітня журналісти програми «Слідство.Інфо» повідомили, що Труханов є власником кількох офшорів і має паспорт громадянина Росії. Про це йдеться у розслідуванні програми, яке базується на документах компанії Mossack Fonseca, переданих німецькому виданню Süddeutsche Zeitung.

6 квітня керівництво Одеської ОДА звернулося до президента України та керівництва правоохоронних органів з проханням перевірити інформацію про російське громадянство Геннадія Труханова.

XS
SM
MD
LG