Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-камікадзе ще повернеться (огляд преси)


Властива українцям коротка політична пам'ять дає Яценюку шанс повернутися на перші ролі уже на другий місяць після зміни влади – видання

Тижневик «Фокус» переконує, що рейтинг Арсенія Яценюка став жертвою високих очікувань суспільства. Однак, як наголошує видання, властива українцям коротка політична пам'ять дає Яценюку шанс знову повернутися на перші ролі уже на другий місяць після зміни влади. Значна частина суспільства починає згадувати попереднього правителя з ноткою ностальгії, розуміючи, що його послідовники не особливо були кращі, а то і навпаки. Цим Арсеній Яценюк обов'язково скористається, а там, дивишся, і вибори підійдуть. Про це тижневик пише в статті «Камікадзе ще повернеться».

Нинішня модель парламентської коаліції більш тимчасове явище, ніж сподіваються її творці. Ані уряд, якщо він буде створений на тих принципах, на яких формується, ані його парламентська група підтримки, навряд чи стануть рушіями сподіваних та анонсованих змін. Про те, як можна змінити ситуацію, розповідає «Український тиждень» у статті «Друге пришестя реформаторів».

Тижневик «Дзеркало тижня» переконує, що новий уряд ділитиметься на тих, хто радий служити, і тих – хто прислужувати. На тих, хто бачить у призначенні останню спробу урвати, і тих, хто в цьому шансі вбачає початок і постарається не зірватися. Але навіть такий уряд, як наголошує тижневик, краще, ніж дострокові парламентські вибори, які можуть відбутись у 2017 році. Тому за ці рік-півтора суспільство мусить виконати велику роботу. Навчитися відрізняти справжню опозицію від імітаторів. Від політики викриття влади перейти до створення інструментів, здатних творити якісно іншу політику. Пройти шлях від Фейсбукпартій до реального політичного будівництва, наголошує тижневик.

«Дзеркало тижня» пише, що Володимир Гройсман належить до тих справжніх куркулів, на яких колись будувалася аграрна й ментальна міцність українців. Він працьовитий, упертий, чіпкий, цінує все, ним створене. Йому соромно не впоратися, тому він старатиметься. І вже це вселяє в журналістів певні сподівання.

12 завдань для нового уряду визначив тижневик «Новое время». Перше, що повинен зробити новий Кабінет міністрів, – це скоротити кількість чиновників, відсторонити сірих кардиналів від ухвалення важливих рішень і впливу на держпідприємства, реформувати судову систему, полегшити життя малому та середньому бізнесу.

Торгівля вугіллям з окупованими територіями перетворилася в налагоджений бізнес із мільярдними обіговими коштами. Найбільший зиск від нього мають ватажки бойовиків і найближче оточення екс-президента Віктора Януковича. Чому так сталося і як це зупинити, розповідає тижневик «Новое время» у статті «Чорна діра».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG