Доступність посилання

ТОП новини

Неосталінізм у Криму в дії (огляд преси)


Кремль буде здійснювати «чистки», вишукуючи будь-який натяк на інакодумство

У перший на цьому тижні пленарний день парламентаріям працювалося важко: голосів у залі на більшість проектів не вистачало, а самих слуг народу доводилося раз у раз викликати з кулуарів і курилок. Експерти газети «Сегодня» таке «хитання» в парламентських лавах пояснюють відсутністю стійкої більшості і прогнозують, що найближчим часом ситуація з голосуванням навряд чи покращиться.

Нахабна атака окупаційної влади на журналістів у Криму повинна викликати жорстку реакцію світової спільноти, наголошує газета «День». Видання пише, що Кремль буде здійснювати «чистки», вишукуючи будь-який натяк на інакодумство. Тут показовим є те, що український інформаційний вплив на окупованих територіях вже півтора роки фактично знищений – люди там перебувають в середовищі виключно російського впливу. Спротив не має сенсу, і за це буде покарання – ось що хоче продемонструвати Кремль, зазначає газета у статті «Неосталінізм в дії».

Тенденція до вручення ключових посад в державі особам близьким до президента починає насторожувати журналістів газети «Україна молода». Друге за значимістю крісло прем’єр-міністра відійшло креатурі Порошенка – Володимиру Гройсману. Посаду голови Нацбанку обіймає його давня соратниця Валерія Гонтарєва. Намір віддати керівництво Генпрокуратурою Юрію Луценку виглядає зайвим підтвердженням того, що президент намагається не лише вибудувати під себе виконавчу вертикаль, а й здобути повний контроль над силовими органами. Втім, як зазначає газета, призначення Луценка виглядає на сьогодні доволі проблематичним. Докладніше про його шанси очолити Генпрокуратуру йдеться в статті «Ще не Юріїв день».

Через пару місяців в Україні стартує вступна кампанія, а багато випускників шкіл досі не визначилися, з якою професією пов'язати своє життя, щоб гарантовано бути затребуваним після закінчення вишу. Газета «Сегодня» розпитала експертів ринку, які кадри будуть у тренді в найближчому майбутньому, і з’ясувала, що в пошані, крім фахівців ІТ та механіків, будуть молекулярні кухарі і генні інженери. Заголовок публікації – «Ринок праці на п’ять років: хто в тренді».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG