Доступність посилання

ТОП новини

Стартує VI міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал»


Минулорічний «Книжковий арсенал» відвідали близько 85 тисяч людей
Минулорічний «Книжковий арсенал» відвідали близько 85 тисяч людей

У ньому візьмуть участь Ульф Старк, Ларс Свендсен, Мустафа Джемілєв та інші

20 квітня у Києві розпочинає роботу VI міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал». У фестивалі візьмуть участь понад 80 іноземних гостей з 15 країн. Цьогорічна програма складається з 400 заходів, на яких обговорюватимуть такі актуальні проблеми як Крим, Чорнобиль та війна з Росією.

Стартує VI міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Видавництво Анетти Антоненко презентуватиме на «Арсеналі» кілька новинок, серед яких – «Філософія свободи» норвезького професора Ларса Свендсена. Сам автор приїде до Києва, щоб представити свою роботу в рамках фестивалю. Про це Радіо Свобода розповіла Анетта Антоненко, директор видавництва.

«В мене традиційний ухил в латиноамериканську літературу. Вийшов Маріо Льйоса «Хто вбив Паломіно Молеро?». А також нова авторка для України зі світовим ім’ям, племінниця Сальвадора Альєнде – Ісабель Альєнде з книгою «Оповідки Еви Луни», – повідомила Антоненко.

Крім того, на вуличній сцені свою нову книгу представить Марися Нікітюк за участі музично-театрального гурту Dakh Daughters.

Директор «Мистецького Арсеналу» Наталія Заболотна зауважила в коментарі Радіо Свобода, що цього року на фестивалі буде досить широка міжнародна складова. В «Книжковому арсеналі» візьмуть участь понад 80 іноземних гостей з 15 країн. Серед них є й письменники, і науковці, які проведуть лекції, дискусії та семінари на різноманітні актуальні теми. Предметом особливої гордості Заболотна вважає франкфуртську платформу.

«Три роки поспіль приїжджав директор франкфуртського ярмарку до нас на фестиваль. А «Франкфурт» – це найпотужніша книжкова подія у світі, і цього року вони представлять свій широкий стенд у нас», – розповіла вона.

Ще одним почесним гостем, за словами директорки, буде Мустафа Джемілєв, котрий відкриє кримськотатарську платформу. А посольство Іспанії представить стенд, присвячений 400-річчю з дня смерті Мігеля де Сервантеса. На ньому представлять комікс про життя письменника, яке, за словами Заболотної, є навіть цікавішим, ніж історія його персонажа Дона Кіхота. В рамках дитячої платформи приїде всесвітньо відомий шведський письменник Ульф Старк, що проведе майстер-класи для маленьких українських читачів.

Він (відвідувач) зможе і подивитись кіно, і послухати музику, і відвідати читання, і нестандартні презентації, дискусії та багато іншого. Це унікальна подія, яка концентрує всіх класиків і молодше покоління письменників
Анастасія Євдокимова

Координатор «Книжкового арсеналу» Анастасія Євдокимова розповіла Радіо Свобода, що цьогорічна програма фестивалю складається з 400 заходів. Вона є настільки насиченою, що кожен відвідувач знайде щось своє.

«Він зможе і подивитись кіно, і послухати музику, і відвідати читання, і нестандартні презентації, дискусії та багато іншого. Це унікальна подія, яка концентрує всіх класиків і молодше покоління письменників, та приваблює іноземних гостей», – зазначила Євдокимова.

Також, за її словами, в рамках фестивалю пройде Ніч книги з 23 на 24 квітня – на базі «Мистецького Арсеналу» та по бібліотеках Києва триватимуть заходи аж до ранку. Буде велика кількість проектів, що репрезентують візуальне мистецтво – це і «Зала фарби», і зала з роботами українського художника Романа Михайлова «Пташки, які не літають». Це й фільми – як короткометражні, так і повнометражні, зокрема кінокартини, присвячені кримській проблемі.

Минулорічний «Книжковий арсенал» відвідали близько 85 тисяч людей. Цього року організатори очікують ще більшого ажіотажу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG