Доступність посилання

ТОП новини

Через 5 років розвинуться ІТ-компанії зі власним продуктом, що піде на експорт – Ольшанський


«iForum»у Києві. 20 квітня 2016 року
«iForum»у Києві. 20 квітня 2016 року

«Мобільний телефон – це пульт управління життям» – Дмитро Шоломко, Google Ukraine

Одна з наймасштабніших подій ІТ-спільноти на теренах Центрально-Східної Європи «iForum» відбулась 20 квітня 2016 року у Києві. Конференція проходить вже восьмий рік поспіль і цього року зібрала, за словами організаторів, майже 7500 тисяч відвідувачів. Близько 100 спікерів розповідали про передові тренди у сфері інтернет-технологій, бізнесу, реклами та освіти. «Обмін ідеями – основна мета заходу», – каже один із організаторів Олександр Ольшанський.

«Для України немає іншого шляху, ніж розвивати ІТ-технології. Все інше вже нікому не цікаве. Немає інтересу до корисних копалин чи до нафти. Усі хочуть інтелектуальний продукт. Нам випав такий шанс, що у сфері ІТ ми можемо конкурувати на всесвітньому рівні. Більш того, за останні рік-півтора в Україні з’явились продуктові ІТ-компанії, які створюють і експортують свій власний продукт. Таких компаній небагато, але вони з’явилися. Якщо ми будемо просуватися, то через 5 років ми будемо мати українські продуктові компанії. Є окремі органи, окремі люди, і вони різні. Хтось допомагає, а хтось заважає розвитку ІТ. Працювати на розвиток держави – це і є державницька позиція», – зазначає Олександр Ольшанський, один із організаторів «iForum».

Олександр Ольшанський
Олександр Ольшанський
Мобільний телефон – це шлях оновлення життя, це пульт управління життям. У світі ТБ вже не є основним екраном
Дмитро Шоломко

«Мобільний телефон – це шлях оновлення життя, це пульт управління життям. У світі ТБ вже не є основним екраном. Мобільні телефони тепер пов’язують десктоп і реальне життя. Сподіваюсь, скоро в Україні ситуація зміниться так, що мобільні сайти стануть кращими за десктопні», – каже Дмитро Шоломко із Google Ukraine.

Дмитро Шоломко
Дмитро Шоломко

«Міста починають працювати за новими алгоритмами. Вони перестають бути містами-фортецями, коли треба оборонятись. Міста набувають моделей магніту, коли вони стають комфортними для людей. Наприклад, таким містом є Амстердам», – зауважує Роман Зінченко, говорячи про проект «iCity».

Роман Зінченко
Роман Зінченко

«Щоб розвинути свій стартап, важливо не залишатися на внутрішньому ринку, а відкривати глобальний ринок і виходити на нього», – говорить підприємець Влодек Ласковські.

Влодек Ласковські
Влодек Ласковські
Соцмережі – це безкоштовний і дуже ефективний спосіб комунікації
Давід Сакварелідзе

«Соцмережі – це безкоштовний і дуже ефективний спосіб комунікації. Якщо ти публічна людина, то неможливо не враховувати те, що пишуть у соцмережах. Інколи навіть не треба проводити опитування, щоб дізнатися суспільну думку. Можна просто моніторити соціальні мережі», – зазначає Давід Сакварелідзе, екс-заступник генерального прокурора України.

Давід Сакварелідзе
Давід Сакварелідзе

«Сьогодні соцмережі випереджають ЗМІ. Соцмережі не належать до олігархів, тому там люди можуть висловитися про що завгодно, і вас ніхто не буде за це переслідувати – ми не в Росії. Із соцмереж кристалізується нова література, поезія, нове мистецтво та нове спілкування. Але ми повинні всі бути дуже обережними. Отрута у малих доза – це ліки. Отрута у великих дозах – це смерть. Головне, щоб ми не захопились соцмережами остаточно», – зауважує журналіст Наталія Влащенко.

Наталія Влащенко
Наталія Влащенко

«Технологічні спеціальності не надто популярні в українських університетах, тому що студенти не знають насправді, що їм ця освіта дає», – вважає викладач КПІ Євген Короткий.

Євген Короткий
Євген Короткий

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG