Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація президента: Порошенко вирішив призначити новим керівником ВМС Воронченка


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Президент України Петро Порошенко вирішив призначити новим керівником Військово-морських сил Збройних сил України Ігоря Воронченка.

«Після консультацій з секретарем Ради національної безпеки і оборони України, міністром оборони та начальником Генерального штабу ЗСУ, я ухвалив рішення погодити вашу кандидатуру. Ми даємо певний час для того, щоб ви могли проявити свої найкращі якості», – сказав Порошенко під час зустрічі із виконувачем обов’язків командувача ВМС Воронченком, повідомляє прес-служба президента України.

За повідомленням, президент України нагадав події дворічної давнини, коли Воронченко проявив мужність та вірність військовій присязі «під час анексії Криму, та робив усе можливе для збереження військової техніки і виведення особового складу своєї частини на материк».

15 квітня Порошенко звільнив віце-адмірала Сергія Гайдука з посади командувача Військово-морських сил Збройних сил України, який очолював ВМС України від березня 2014 року.

Як згодом пояснив Порошенко, він ухвалив таке рішення, «зважаючи на позицію волонтерів та громадськості і враховуючи системні недоліки у виконанні службових обов’язків, а також низький авторитет серед службового складу».

Перед цим волонтери в електронній петиції просили президента України Петра Порошенка звернути увагу на «неприпустиму ситуацію» в українському флоті.

XS
SM
MD
LG