Доступність посилання

ТОП новини

Представники Нагірного Карабаху заявляють про втрату двох бійців через обстріли з боку Азербайджану


Речник підтримуваних Вірменією сил сепаратистського регіону Нагірного Карабаху повідомив, що на початку доби 26 квітня двоє бійців загинули через обстріл військовими Азербайджану неподалік від лінії зіткнення, що розділяє сторони конфлікту.

Міністерство оборони Азербайджану підтвердило, що військові відкрили вогонь по позиціях противників понад 100 разів упродовж доби. Водночас у Баку зауважили, що всі обстріли були «винятково у відповідь».

В Азербайджані звинуватили підтримувані Вірменією сили Нагірного Карабаху в обстрілі міста Тертер та околиць із мінометів, гаубиць і ракетних установок.

Режим припинення вогню в зоні карабахського конфлікту набрав чинності 5 квітня. Але відтоді сторони звинувачують одне одного в порушенні «режиму тиші».

Ситуація в Нагірному Карабасі різко загострилася в ніч на 2 квітня, коли почалися бойові дії із застосуванням артилерії, танків та авіації.

Нагірний Карабах, автономія в складі міжнародно визнаних кордонів Азербайджану, більшість населення якої становлять вірмени за національністю, одностороннім чином проголосив незалежність після війни 1988–1994 років, унаслідок якої Азербайджан втратив контроль над регіоном. У Баку вважають, що цей регіон окупувала Вірменія. Внаслідок конфлікту довкола Нагірного Карабаху загинули близько 30 тисяч людей. Азербайджан не контролює близько 20% своєї міжнародно визнаної території.

XS
SM
MD
LG