Доступність посилання

ТОП новини

Росії вже скоро буде нічим платити Чечні (інтернет-видання)


Україні варто пам'ятати, що Чечня не є зразком хорошого вирішення врегулювання конфлікту – експерт

Після втрати українського військового контингенту в Криму, інфраструктури та всього майна, єдина надія Києва – на критично мислячих місцевих жителів, лідерів думок, місцевого бізнесу як потенційного спонсора «українського реваншу». Як переконує сайт «Хвиля», головне – не втратити, не кинути напризволяще цих людей. Про завдання, на які не варто боятись виділяти великі суми із держбюджету, а також мобілізовувати із патріотично-налаштованого бізнесу, інтернет-видання розповідає в статті «Як повинна виглядати активна економічна політика України стосовно Криму».

Чи потрібно Україні врегулювати конфлікт, інспірований Росією на Донбасі, за сценарієм Чечні? І чи потрібно Києву перекуповувати місцеву «еліту»? Про це розмірковує експерт інтернет-видання «Главком». Він, зокрема, вважає, що Чечня не є зразком хорошого вирішення врегулювання конфлікту. Це взагалі не рішення. Дилема в тому, чи вбудовувати Донецьк і Луганськ в систему України як унітарної держави з децентралізацією або це буде якийсь анклав, який живе за своїми законами. Не треба ні від кого відкуповуватися і перекуповувати нікого не треба. У цьому немає ніякого сенсу. Це пастка, переконує експерт. Бо Україна весь час буде платити угрупуванням «ЛНР» і «ДНР», а платити нічим. Але і Росії вже скоро буде нічим платити Чечні. У цьому експерт видання бачить гарну новину для України.

Поки на адміністративних будинках на окупованому Донбасі не буде прапорів України, про вибори не може бути й мови, наголошує експерт інтернет-видання «Главред». Він зазначає, що в ОБСЄ не передбачено створення та функціонування поліцейських місій. Це – прерогатива ООН. Миротворці ООН на Донбасі були б оптимальним варіантом, переконує експерт.

А ось дописувач сайту «Цензор.нет» нагадує про недавнє підписання Володимиром Путіним закону про безкоштовну видачу землі на Далекому Сході. Відтак всі прихильники «русского мира» на Донбасі можуть скористатися такою нагодою. Перетворення колишнього бойовика «ДНР» у майбутнього російського хлібороба набагато швидше створить умови для проведення «безпечних виборів», ніж всі нормандські вмовляння і заклинання. Статтю «Цензор.нет» назвав «Хороший вихід для «вати» і всіх нас».

«Фокус» склав список заможних українців, реальний капітал яких складно оцінити. Видання пише, що у рейтинг «100 найбагатших людей України» теоретично могли б увійти ще кілька десятків людей. Однак, як часто практикується в Україні, про свій бізнес багато підприємців розповідати не люблять. Що вже говорити про політиків і чиновників. У когось бізнес записаний на підставних осіб, хтось скуповує активи через офшори, іншим подобається записувати бізнес на родичів або просто робити гроші на бюджетних потоках. Серед тіньових багатіїв «Фокус» називає прізвища Сергія Курченка, Миколи Азарова, Валерія Хорошковського, Віктора Медведчука, Сергія Льовочкіна.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG