Доступність посилання

ТОП новини

У Росії скасували рішення про розшук Віри Савченко – Новиков


Віра Савченко
Віра Савченко

Слідчий комітет Росії у Чечні скасував рішення про розшук Віри Савченко, обвинуваченої в образі судді Верховного суду цієї російської республіки Вахіта Ісмаїлова, повідомив адвокат Ілля Новиков.

Скасування розшуку 28 квітня пояснили тим, що місце перебування сестри української громадянки Надії Савченко встановили. Про це, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, офіційно повідомили Іллі Новикову, який захищає в Росії і у Криму Надію Савченко і ще кількох громадян України і 5 травня був присутній у Грозному на судовому процесі проти українців Миколи Карп'юка та Станіслава Клиха.

Наприкінці жовтня 2015 року Віра Савченко планувала виступити на процесі як громадський захисник Миколи Карп'юка, але суддя попросив її покинути судову залу, вважаючи деякі її висловлювання образливими.

25 березня «з огляду на те, що місце перебування Віри Савченко не було встановлене, щодо неї винесено постанову про обрання запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд, і вона була оголошена у розшук», – мовиться у постанові про скасування запобіжного заходу.

28 квітня, за даними Слідчого комітету Росії у Чечні, місце перебування Віри Савченко було встановлене і її розшук скасований.

XS
SM
MD
LG