Доступність посилання

ТОП новини

У Празі пікетували посольство України через Донбас


Протест під посольством України у Празі, Чехія, 8 травня 2016 року
Протест під посольством України у Празі, Чехія, 8 травня 2016 року

У Празі 8 травня протестували під посольством України у Чехії. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, представники чеської громадської організації «Народна самооборона» (Národní domobrana) критикували президента України Петра Порошенка за «фашистську політику» щодо Донбасу і політику чеського уряду, назвавши його «американським протекторатом».

В акції взяли участь близько 15 осіб, які принесли прапори Чехії і Росії та плакати «Стоп звірствам бандерівців».

Співголова «Народної самооборони» Нела Ліскова розповіла про свою нещодавню поїздку до Донецька, де, за її словами, була вражена поневіряннями мирних жителів.

«Я соромлюся за нашу владу і, зокрема, за євродепутата Яроміра Штєтіну, який фотографувався з полком «Азом», – заявила Ліскова.

Вона також озвучила тезу, яка часто звучить у російській пропаганді, що конфлікт на Донбасі передовсім вигідний США.

Інший представник «Народної самооборони» Франтішек Крейча наголосив, що Чехословаччину від нацизму 71 рік тому визволяло чимало вихідців з Донбасу, про що потрібно пам’ятати.

Раніше представники «Народної самооборони» оголошували про намір відкрити у Празі «культурний бізнес-центр» угруповання «ДНР», яке Україна вважає терористичним.

Громадська організація «Народна самооборона» виникла у Чехії у лютому 2016 року. Її лідери публічно підтримують президента Чехії Мілоша Земана і критикують політику чеського уряду щодо мігрантів і подій в Україні.

XS
SM
MD
LG