Доступність посилання

ТОП новини

Перед глобальним антикорупційним самітом Керрі поговорить про Україну у Європі


Джон Керрі
Джон Керрі

На антикорупційному саміті обговорюватимуть панамські документи, які розкрили масштабні міжнародні схеми ухилення від сплати податків через офшори

Держсекретар США Джон Керрі обговорюватиме українське питання у Франції та Британії наступного тижня. Про це повідомляє Державний департамент США.

«Під час перебування у Парижі 9-10 травня держсекретар Керрі зустрінеться з міністром закордонних справ Франції Жаном-Марком Ейро для двостороннього обговорення низки питань, включно з Сирією та Україною», – йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства США.

Після цього Джон Керрі відбуде у Британію, де з 10 до 12 травня очолюватиме американську делегацію на глобальному антикорупційному саміті у Лондоні. Тут держсекретар США проведе також двосторонні переговори із британським колегою Філіпом Гаммондом.

У повідомленні не уточнюють, які саме питання будуть на порядку денному цієї зустрічі.

Як очікується, однією з головних тем обговорення на саміті стануть панамські документи, які розкрили масштабні міжнародні схеми ухилення від податків через секретні рахунки на офшорах. У цих паперах, серед інших, фігурувало ім’я президента України Петра Порошенка.

У квітні прем'єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон оголосив про намір вже цього року запровадити кримінальну відповідальність для компаній, чиї співробітники сприяють ухиленню від податків.

Раніше повідомлялося, що під час глобального антикорупційного саміту у Лондоні Фонд боротьби з корупцією проводитиме чергові клептотури для західних журналістів та політиків – це екскурсії місцями британської столиці, де осідають «брудні гроші», виведені корумпованими чиновниками із Росії, України і Казахстану.

Британська нерухомість українських олігархів Фірташа та Ахметова увійшли до списку відвідування під час цих екскурсій.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG